• Adana Hakkında Genel Bilgiler

    Adana, Çukurova’nın tüm bereketiyle sarıp sarmaladığı, Akdeniz Bölgesinin ticaret ve kültür merkezi ve Türkiye'nin 6. büyük metropolü. Sımsıcak bir Akdeniz kenti olan Adana, enfes yemeklerinden, tarihi dokusuna, oksijen deposu yaylalarından, şehrin içinden tüm güzelliği ile akan nehirlerine, baharda mis kokularıyla açan turunç ağaçlarına dek Türkiye’nin en gözde illerinden biri. Bir de buna leziz mi leziz mutfağı eklendi mi hem gurme düşkünleri hem de keşfetmeyi seven gezginler için gidilmesi görülmesi şart rotalardan biri haline geliyor.

     

    Cumhuriyet tarihimizde sanayileşmenin ilk olarak görüldüğü şehirlerimizden olan Adana şehri, Mersin, Osmaniye ve Hatay’ı da kapsayan coğrafi, ekonomik ve kültürel bir bölge olan Çukurova'nın merkezinde bulunuyor. Pek çok etnik kültürün bir arada yaşadığı, Avrupa ve Orta Doğu coğrafyası arasında önemli bir geçiş güzergahı olan Adana’da gezilip görülmesi gereken pek çok yer var.

Adana Gezilecek Yerler

Adana’dan Tarihi İpek Yolu’nun geçiyor olması şehri tarihsel birikim yönünden zengin kılmış. Bu yüzden köprü, cami, kervansaray, han, kilise ve kale gibi tarihsel izler şehrin her bir köşesine dağılmış durumda. Toros Dağları ile Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleri de eklendi mi Adana mutlaka bir hafta sonu gezisinde gidilmesi gereken bir destinasyon oluyor.

 

Adana gezilecek yerler listesinin başına, Büyük Saat kulesi ve otantik atmosfere sahip Kazancılar Çarşısını mutlaka eklemek gerekiyor. Kazancılar Çarşısı'nda her pazar, gün ağarırken ciğer kebabıyla kahvaltı yapma geleneği, bir asrı aşkın zamandır devam eden bir gelenek. Bir zamanlar başkenti olduğu Ramazanoğulları Beyliği'nden kalma Ramazanoğulları Konağı sadece şehrin değil dünyanın en kadim konutlarından biri olarak Adana gezilecek yerler listesinde. Seyhan Nehrinin hemen yanı başındaki Adana Merkez Parkı’nda yer alan Adana Merkez Sabancı Camii hem Türkiye’nin hem de Orta Doğunun en büyük camisi olarak görülmeli. 1700’lü yıllara tarihlenen Yeni Camii de görülmesi gereken yerler arasında.

 

Dünyanın araç trafiğine açık en eski köprüsü olan Taş Köprü, Adana’nın simge yapılarından biri. Roma dönemi yapısı olan 14 gözlü etkileyici Taş Köprü şehrin Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlıyor. Şehrin içinde doğal güzelliği yaşatan Seyhan Nehri, fotoğraf çekmek için de şehrin ideal noktalarından birisi. Ramazanoğulları Camii veya diğer adıyla Adana Ulu Camii, 1541’de inşa edilmiş ve Selçuk ve Memlük tarzını yansıtıyor.

 

1924’te açılan ve Türkiye’nin en eski 10 arkeoloji müzesinden olan Adana Arkeoloji Müzesi görülmeli. Ayrıca tarihe meraklıları için Adana Etnografya Müzesi, şehrin kültürel hayatına renk katan Atatürk Müzesi, Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi ile Türk sinema tarihine ışık tutan Adana Sinema Müzesi görülmeye değer.

 

Tarihi İpek Yolu üzerindeki Misis Mozaik Müzesini ziyaret etmelerinde fayda var. Tarihsel mirasa ilgi duyanlar Misis ve Karasu antik kentlerini ziyaret edebilir. Çukurova bölgesinin en eski yerleşimi olarak bilinen Tepebağ Höyüğü de listeye eklenebilir. Tepebağ çevresi yöre mimarisini en iyi yansıtan semtlerden.

 

Akdeniz kıyıları boyunca uzanan Yumurtalık ve Karataş’ta yer alan plajlar ziyaretçilerin tatil ihtiyacını karşılayacak nitelikte. Bir festivaller şehri olan Adana’nın ünlü Altın Koza Kültür ve Sanat Festivali, Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana Lezzet Festivali şehrin her yıl yüzbinlerce misafiri ağırlamasının sebepleri arasında. Çukurova’nın en değerli ürünü pamuğa atıfta bulunan Altın Koza Film Festivali ilk olarak 1969’da Altın Koza Film Şenliği ismiyle Adana Belediyesi ve Adana Sinema Kulübü önderliğinde gerçekleştirilmişti. Denk gelirseniz kaçırmayın ve en iyisi bu dönemler için Adana uçak bileti kampanyalarını takip edin.

 

Yolu düşenleri pişman etmeyen Adana’da meşhur Adana kebabı, şalgam suyu, mumbar dolması, analı-kızlı çorbası, şırdan, içli köfte, karakuş tatlısı ve bici bici başta olmak üzere diğer leziz Adana yemeklerini yemeden dönmeyin.

Adana'ya Nasıl Gidilir

Ulaşım bakımından oldukça avantajlı olan Adana'ya havayolu, demiryolu ve karayolu ile ulaşmak mümkün. Adana Şakirpaşa Havalimanı ile sadece Adana’ya değil çevre illerden Mersin ve Osmaniye’ye de hizmet sunan bölgesel bir havalimanı. Ülkemizin pek çok şehrinden Adana direkt uçak seferleri düzenlendiği gibi, bazı Avrupa ve Orta Doğu şehirlerine de haftanın belli günleri tarifeli seferler düzenleniyor.

 

Adana Şakirpaşa Havalimanından şehir merkezine gitmek için otobüs, taksi, minibüs ve araç kiralama seçeneklerini tercih edebilirsiniz. HAVAŞ otobüsleri ise havalimanından Osmaniye ve Mersin, Tarsus yönüne seferler düzenliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, haftanın 7 günü sabah 06.00-23.00 saatleri arasında 135 No’lu otobüsler ile havalimanı-şehir merkezi arasında ulaşım sağlanıyor.

 

Adana Havalimanı’ndan Osmaniye, Tarsus ve Mersin güzergahında seferleri bulunan HAVAŞ otobüslerine binerek yol üzerinde inmek de mümkün.

 

Son derece gelişmiş ve modern bir kent olan Adana, binlerce yıllık tarihin kalıntıları olan antik kentleri, özgün mimarisi, güzel doğası, enfes mutfağı, değerli müzeleri ve avantajlı konumuyla cazip bir seyahat rotası. Adana uçak bileti fırsatlarını takip ederek Adana seyahatiniz için ilk adımı atabilirsiniz.

 

Adana Havalimanı & Adana Hava Durumu

booked.net