Lapland, bir masal kitabında okuduğunuz bir bölümden, fantastik bir Noel filmi sahnesinden farksız bir coğrafyadır. Bir yer düşünün ki; devasa ağaçlarla, uçsuz bucaksız ormanlarla kaplanmış, üzerine insanın gözünü kör eder beyazlıkta bir örtü atılmış. Ağaçlar, yollar ve evler bu örtüyle kaplanmış. Huskylerin çektiği kızaklara binip sonsuz beyazlıkta adeta uçmuşsunuz. Bir köy görmüşsünüz, rengarenk ışıklarıyla süslemiş beyaz örtüyü. Bir bakmışsınız; şirin bir köy evinin içinde Noel Baba sizi bekliyor. Noel Baba’nın geyiklerinin çektiği kızakla otelinize dönüp, ateşin başında ısınırken uyuya kalmışsınız. Bir uyanıyorsunuz, dışarısı kapkaranlık ama gökyüzünde olağanüstü renkler dans ediyor. Şimdi bunlar gerçek midir yoksa birer hayal mi?
Lapland, bambaşka bir dünya, bambaşka bir coğrafya, bambaşka bir kültür ve daha önce gerçekleştirdiğiniz herhangi bir seyahatinizle karşılaştırılamayacak bir deneyim sunuyor. Gerçek olamayacak kadar beyaz, gerçek olamayacak kadar soğuk ve gerçek olamayacak kadar büyüleyici bir doğayı keşfetmek, Lapland ile tanışmak için daha fazla zaman kaybetmeyin.

Lapland Nerededir?

Lapland ne bir şehir ne de bir ülkedir. İsveç, Norveç ve Finlandiya’nın en kuzeyinde, Barents ve Norveç denizlerine kıyısı olan bir bölgedir.

Lapland’a Nasıl Gidilir?

Ülkemizden direkt uçuşların gerçekleşmediği bölgeye, Helsinki (Finlandiya) veya Stokholm (İsveç) üzerinden aktarmalı uçuşlarla ulaşabilirsiniz. Bölgede birden fazla havalimanı bulunmaktadır. Finlandiya üzerinden geçecekseniz Rovaniemi, Kittilä ve Ivalo Havalimanlarından birini; İsveç üzerinden geçecekseniz Gällivare Havalimanı’nı veya Kiruna Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Ayrıca Helsinki’den 11 saatlik bir tren yolculuğuyla da Rovaniemi’ye ulaşmanız mümkün.

Lapland’a Ne Zaman Gidilir?

Bölgenin en karlı ve en soğuk zamanı Aralık – Mart arasıdır. Bölgeye ait aktivitelerin tadını tam anlamıyla çıkarmak, kuzey ışıklarını izleyebilmek için en uygun zaman Aralık – Mart dönemi olacaktır.

Lapland’da Ulaşım

Lapland oldukça büyük bir bölgedir. Eğer birbirine uzak şehirleri gezmek isterseniz, yerel uçak firmalarından faydalanabilirsiniz. Uçak dışında otobüs ve tren de şehirler arası ulaşım için kullanılabilir. Eğer sadece bir şehirde kalacaksanız, taksinin yanı sıra kar motosikleti, kızak gibi bölgesel ulaşım araçlarını da kullanabilirsiniz.

Lapland'a seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz? Lapland tur fiyatlarını buradan karşılaştırın!

Lapland' da mutlaka görmeniz gereken yerleri sizin için listeledik:

 

  • Noel Baba Köyü

    Noel Baba Köyü

    Rovaniemi şehrinde bulunan “Santa Claus Village”, Lapland gezilerinin en popüler noktalarından biridir. Yılın 365 günü boyunca Noel ruhunu yaşatan bu köy, gece ışıklandırmalarıyla daha da bir göz alıcı olur. Noel Baba Köyü’nde, Noel Baba’yla fotoğraf çektirebilir, Noel Baba Postanesi’nden sevdiklerinize özel kartpostallar yollayabilir, Noel Baba Eğlence Parkı’nda ailecek eğlenebilir, restoranlarda yemek yiyebilir, yöreye ve köye özgü hediyeliklerden satın alabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Arktikum Bilim Müzesi

    Arktikum Bilim Müzesi

    Müze, Lapland’in dahil olduğu Kuzey Kutup Dairesi denilen bölgeye dair incelemeleri içerir. Geçmişten günümüze bölge halkının doğayla ilişkisini, bölgedeki kültürleri ve modern yaşam tarzını inceler ve sergiler. Müzede dönemsel sergiler de organize edilmektedir.

    devamı için tıklayın
  • Rauna Vahşi Yaşam Parkı

    Rauna Vahşi Yaşam Parkı

    Rauna Hayvanat bahçesi, ziyaretçilerine Lapland yabanında, kuzey ormanlarında yaşayan 50 tür yabani hayvanı görme şansı tanır. Kutup ayılarından kurtlara, geyiklerden vaşaklara kadar birçok vahşi hayvanın doğal yaşamlarının en yakın haline tanıklık edebilirsiniz. Parkın içerisinde konaklama seçenekleri de bulunmaktadır. Dilerseniz bu parkta kamp kurabilir, safarilere katılabilirsiniz. İsterseniz daha konforlu bir konaklama seçip, hayvanları ziyaret edip parkın restoran ve kafelerinde vakit geçirebilirsiniz. Rauna’ya Rovaniemi’den kalkan otobüslerle 1 saat 15 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Tornio

    Tornio

    Kuzey Avrupa’nın en uzun nehri Torne’nin sağ kıyısında kalan kasabadır. Nehrin üzerine inşa edilen köprülerle İsveç kısmındaki Haparanda’ya geçebilirsiniz. Son yıllarda sınırlar arası alışverişin popülerleşmesi sebebiyle bu bölgede mantar gibi çoğalan alışveriş noktaları ortaya çıkmıştır. Nehir, somon balığının bir cinsi olan som balığı ile ünlüdür.

    devamı için tıklayın
  • Levi

    Levi

    Finlandiya’nın en popüler kayak merkezi olan Levi, modern olanaklar, yüksek kapasiteli konaklama tesisleri ve yüksek profilli kış eğlenceleri sunar. Kayak sezonu Kasım – Mayıs arası devam eder. Aslında köyün ismi Sirkka, Levi ise sadece tepenin ismidir. Ancak burayı ziyaret eden insanlar, bütün bölgeye Levi demeyi tercih etmişlerdir.

    devamı için tıklayın
  • Sami Köyleri

    Sami Köyleri

    Bölgenin yerel halkına Samiler denilir. Rusya, Norveç, İsveç ve Finlandiya sınırları içerisinde birçok Sami köyü bulunmaktadır. Bazı köyler turistler için daha kolay ulaşılabilirdir ve turistlere daha alışkındır. Finlandiya kısmındaki Sami köyü Inari, aynı zamanda bir Sami Kültür Müzesi’ne de ev sahipliği yapar. Turistik Sami köylerinde, bölgesel el işlerine ve el sanatlarına dair hediyelikler bulabilir, geyik eti yiyebilir, Sami ekmeği ve kahvesini tadabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Hiroşima

    Hiroşima

    Tokyo’dan sonra, Japonya’nın en çok bilinen ikinci şehri olan Hiroşima, Honshu adasında yer alan 450 yıllık bir şehirdir. 6 Ağustos 1945 yılında yaşadığı atom bombası felaketiyle tarihe kazınan yaralı şehir, günümüzde “Barış Şehri” olarak adlandırılır. Dolayısıyla tüm şehrin ana teması ‘Barış’ üzerinedir; Barış Parkı, Barış Anıtı, Barış Müzesi gibi birçok örnek görülmektedir. Her yıl 6 Ağustos’ta anma günü düzenlenir, saldırıda ölenlerin isimleri teker teker okunur. Üst düzey Japon siyasetçiler de her yıl törene katılır. Şehirde ayrıca Hiroşima Kalesi ve 400 yıllık tarihi Shukkei-En Bahçesi görülmesi gereken yerler listesinde yerini alıyor.

    devamı için tıklayın
  • Kanazawa

    Kanazawa

    Devasa bir kalenin etrafına inşa edilmiş olan Kazanawa şehri 19.yüzyıl ortalarında Japonya’nın en büyük dördüncü şehri imiş. Günümüzde ise Ishikawa vilayetinin merkezi olan Kazanawa sanat konusunda öncülük etmektedir ve oldukça güzel bir “eski şehir” bölgesine sahiptir. II. Dünya Savaşı sırasında bombalardan korunmayı başarmış olan şehrin iç kısımlarındaki geleneksel Samurai evleri, Nagamachi bölgesi ve Higashi Chaya’daki Geyşa Çay Evi görülmeye değer güzellikteki otantik mekanlardır.

    devamı için tıklayın
  • Koya Dağı (Koya-San)

    Koya Dağı (Koya-San)

    8.yy’da yaşamış bir Budist rahip olan Kobo Daishi tarafından bulunduğu 805 yılından beri Japonya’da takipçileri olan Shingon (Doğru Söz) Budizm’inin en önemli merkezlerinden biri olan Koya San ve dağdaki tapınağın etrafında zamanla oluşmuş olan şehir, Shingon Budizminin ana üssü olarak kabul edilir. Kobo Daishi’nin mozolesinin bulunduğu bölge aynı zamanda Shikoku Adası’nın 88 tapınağını tavaf ederek hacı olmayı bekleyen Budist adaylarının haclarını bitirdiği noktadır. Turistlerin tapınakta 1 gece kalmalarına izin verildiği için burada bir Budist rahibin günlük hayatına dair fikir edinme imkânı da bulabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Marken

    Marken

    Direklerin üzerinde kurulmuş evler, bu şehrin en çok göze çarpan özelliklerinden birisidir. Marken Müzesi, Original House of Marken ve meşhur tahta Hollanda ayakkabılarının yapıldığı The Clog Experience burada mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alır. Ayrıca, peynir severlerin kaçırmaması gereken bir durak olan Peynir Fabrikası da görülmesi gereken yerlerden birisidir.

    devamı için tıklayın
  • Okinawa

    Okinawa

    Okinawa, Japonya’nın en güneyinden Tayvan’a kadar inen Ryukyu takımadalarının en büyüğüdür. Günümüzde Ryukyu Adaları, Okinawa Prefektörlüğünün idari kontrolü altındadır. Tarih meraklılarının, 2. Dünya Savaşı’nın en kanlı savaşlarından birinin geçtiği ada olarak tanıdığı Okinawa; günümüzde Japonya’nın tamamı gibi büyük bir değişimden geçmiştir. Ryukyu takımadaları sadece 200 yıl kadar önce Japon kontrolüne geçtiği ve yerliler baskın Japon kültürüne karşı koyduğu için adanın gözle görülür, farklı bir kültürü vardır. Öyle ki, yaşlı Okinawalılar anakara Japoncasını anlayamaz. Anakaradan daha farklı dini inançları ve mutfakları vardır. Maldivler’le yarışan bembeyaz kumlu plajları ve turkuaz renkli deniziyle, Okinawa özellikle anakaradan gelen Japon turistler için favori bir destinasyondur. Taketomi Adası’ndaki koruma altına alınmış küçük “Ryukyu Köyü” ise kültürel bir seyahat isteyenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biridir.

    devamı için tıklayın
  • İşigaki

    İşigaki

    Okinawa’nın batısında yer alan İşigaki Japonya’nın bir numaralı plaj destinasyonudur ve Yaeyama takımadalarındaki diğer adaları keşfedebilmek için ideal bir başlangıç noktasıdır. Japonya’nın en güzel kumsal plajlarına sahip olması ve özellikle Fusaki ile Maezato’daki korunaklı plajlar, İşigaki’yi çocuklu aileler için cazip hale getirmektedir. Tokyo’nun 2000 km güneyinde yer alan İşigaki’de diğer şehirlerdeki gibi tapınaklar yoktur. Burada; Nosoko Dağı’na rehberli tırmanışlar ve gün boyu kendinizi oyalayabileceğiniz çok çeşitli su sporlarının yanı sıra, günün yorgunluğunu atabileceğiniz oldukça canlı ve çılgın bir gece hayatı sizi bekler.

    devamı için tıklayın

Bölgenin coğrafi özelliklerine dayanarak, en yoğun olarak tüketilen yiyecekler somon balığı ve geyik etidir. Her iki etin de kurutulmuş veya tütsülenmiş hallerine sık sık rastlanır. Bu pişirme yöntemleri dışında yahni, çorba, ızgara gibi yöntemlerle pişirilmiş hallerini de menülerde görürsünüz. Ana yemeklerin yanında genellikle kök sebzelerden garnitürler hazırlanır. Patates, turp, şalgam veya havuç, etlerin yanında en çok servis edilen yan yemeklerdir. Geyik eti dışında diğer av etleri de mutfağın bir parçasıdır. Ayı ve kaz etinden hazırlanmış yerel yemekler de menülerde kendilerine yer bulur. Somon bölgeye ait en bilinen balık türü olsa da alabalık, gölge balığı ve uzun levrek gibi bölgeye özgü balıklarla yapılan yemekler de tadılmayı hak eden cinstendir.
 

  • Somon Çorbası (Lohikeitto)

    Somon Çorbası (Lohikeitto)

    Geleneksel Sami mutfağında, özellikle uzun kış aylarında kısa sürede, görece kolay hazırlanabildiği ve bölgede somon bulmak kolay olduğu için önemli bir yer tutan somon çorbası, Sami mutfağı denilince ilk akla gelen yemeklerdendir.

    devamı için tıklayın
  • Karelya Tartı (Karjalanpiirakka)

    Karelya Tartı (Karjalanpiirakka)

    Dünyaca ünlü Karelya tartı, Sami mutfağının önde gelen hamur işlerindendir. Çavdar unuyla açılan hamurun içine patates püresi koyulur, üstüne ise yumurta kırılır. Yüksek kalorili tart, kış aylarında yüksek enerji verdiği için çokça popülerdir.

    devamı için tıklayın
  • Ren Geyiği Sote (Poronkäristys)

    Ren Geyiği Sote (Poronkäristys)

    Ren geyiği sote, Sami mutfağının en ünlü yemeğidir. Ren geyiği eti pahalı olduğu için restoranlarda genellikle diğer et yemeklerine göre daha pahalı olan yemek, patates püresi ve orman meyveleriyle servis edilir.

    devamı için tıklayın
  • Orman Meyveleri

    Orman Meyveleri

    Samiler, bir çok orman meyvesini hem taze olarak hem de reçel, meyve suyu gibi bir çok farklı şekilde kullanıyor. Özellikle Norveç böğürtleni( cloudberry) ve dağ kızılcığı (lingonberry) bölgeye özgü, ünlü meyvelerdendir. Onlarca farklı şekilde kullanılırlar. Özellikle Türkiye'de "süper meyve" olarak bilinen Norveç böğürtleninin vücuda bir çok faydası vardır.

    devamı için tıklayın

  • Kuzey Işıkları

    Kuzey Işıkları

    Bölgeyi ziyaret etme sebeplerinin en başında Kuzey Işıkları (Aurora Borealis) gelir. Kuzey Işıkları ya da Kutup Işıkları denilen bu gökyüzü olayı, yeryüzünün manyetik alanı ile Güneşten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan görsel bir şölendir. Kuzey Işıklarını izleyebilmeniz biraz şansınıza bağlı. Hava ne kadar durgun, açık ve karanlık olursa Kuzey Işıkları o kadar göze görünür olur. Havanın soğuğuna aldırmadan, akşam saatlerinizi bu etkileyici doğa olayını izlemek için ayırmayı ihmal etmeyin. Bir çok otelin uyandırma servisi bulunur, Bir ücret karşılığında gece vakti Aurora oluşmaya başlarsa sizi uyandırırlar. Günümüzde akıllı telefonlar için bildiri uygulamaları vardır, bunları da kullanabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Buz Oteller

    Buz Oteller

    Buzdan yapılmış otellerde kalmak veya onları ziyaret etmek, yine bu coğrafyaya özgü bir duruma tanıklık etmek olacaktır. Lapland bölgesinin hemen hemen her yerinde, her sonbaharda yeniden inşa edilen buzdan oteller bulunmaktadır. Buzdan oteller 30 kişilik takımlarla 2 hafta içerisinde inşa edilirler. İçlerinde, odalar, restoran, bar ve buzdan heykeller bulunur.

    devamı için tıklayın
  • Kar Motorları

    Kar Motorları

    Aslında kış dönemi için bir ulaşım aracı olan kar motoru, turistler için farklı bir aktivite olarak gözükmektedir. Kar motorunun kullanımı yerel halk arasında çok yaygın ve güvenlidir. Dilerseniz ulaşım için dilerseniz sadece bu aracı kullanmayı tecrübe etmek için kiralayıp gezebilirsiniz. Özel turlar da bulunmaktadır

    devamı için tıklayın
  • Kızak Turları

    Kızak Turları

    Karlı bölgelerde ulaşım için kullanılan bir diğer araç ise kızaktır. Kızak, kar motoruna göre çok ilkel olsa da turistler için vazgeçilmez bir deneyimdir. Dilerseniz geyiklerle, dilerseniz Husky’lerle çekilen kızaklara binerek safarilere katılabilir veya sadece arkanıza yaslanıp karın ve bu farklı tecrübenin tadını çıkarabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Fin Saunası

    Fin Saunası

    “Bu karlar ülkesinde yapılacak sıcak bir şeyler yok mu?” diye mi düşünüyorsunuz. Evet, var. Hem de bir yandan eşsiz kar manzarasının tadını çıkarırken bir yandan da içinizi ısıtabileceğiniz bir şey. Fin kültüründe, sauna çok önemli bir yer tutuyor. Fin Saunaları, küçük ahşap odanın camlarından bembeyaz ormanı izleme şansı tanırken, bir yandan da soğuğa dair hiçbir şey hissetmemenin hazzını yaşatır. Sauna geleneği, saunadan çıkmakla tamamlanmaz. Saunadan çıkıp ya karlarda yuvarlanmanız ya da buz dolu bir havuza atlamanız gerekir. Tabii ki bu zorunlu değil. Tamamen sizin tercihinize, daha doğrusu cesaretinize kalmış.

    devamı için tıklayın

Lapland için vize gerekli mi? Lapland’a vize nasıl alınır?


Lapland, Schengen Ülkeleri’nin sınırları içerisinde yer aldığından, Schengen vizesi gereklidir. 

 

Lapland bölgesi ile Türkiye'nin saat farkı nedir?


Finlandiya, Türkiye’den 1 saat geridedir. Norveç ile İsveç ise 2 saat geridedir. Yaz aylarında iki ülkenin Türkiye’yle saat farkı 1 saate düşer.

 

Lapland’da havaalanlarının kent merkezlerine uzaklığı nedir?


Rovaniemi Havalimanı, şehir merkezine 10 km mesafededir. Kiruna Havalimanı ise şehir merkezine 5 km mesafededir.

Lapland’da hava durumu ve iklim nasıldır?


Kuzey Kutup Bölgesi’ne oldukça yakın olan Lapland’da, kutup iklimi hakimdir. Kış aylarında -40 derecelere kadar düşen sıcaklıklar, kış boyunca ortama -20 derece civarlarında seyreder. Bahar aylarında, maksimum 10 derece gösteren termometreler, en sıcak olan ağustos ayında ise maksimum 20 dereceyi gösterir.

Lapland’da hangi para birimi kullanılır?

Lapland, 3 farklı ülkenin sınırları içinde yer aldığı için para birimleri de değişiklik gösterir. Finlandiya'da Euro kullanılırken; Norveç'te Norveç Kronu, İsveç'te ise İsveç Kronu kullanılır. İsveç ve Norveç Kronları birbirine neredeyse eşittir. 1 Norveç Kronu = 1.02 İsveç Kronu; 1 Euro ise 9.5 Norveç Kronudur.

 

Lapland’da genel olarak fiyatlar nasıldır?


Kolay yoldan hızlıca söyleyelim ve kurtulalım. Bütün kuzey ülkelerinin genelinde olduğu üzere Lapland de oldukça pahalı.
1 saat 30 dakikalık Ren Geyiği turunun bedeli, kişi başı 100-110 €. Sadece geyikleri görmek için çiftlik ziyareti yapmak isterseniz, 6-12 € arası bir ücret ödemeniz gerekecektir.
 Noel Baba ile resim çektirmek isterseniz bunu bedeli bile 15 € olacaktır.
 İki kişi ortalama bir restoranda akşam yemeği için ödeyeceğiniz hesap, 70-80 € civarı olacaktır. Eğer salaş bir yerel restoranda çorba, geyik burger ve patates kızarması yemek isterseniz, bunun bedeli 20 € civarı olacaktır.

 
 

Lapland’da restoran & mağazalar kaça kadar açıktır? Hangi günler kapalıdır?


İklim koşulları ve coğrafi koşullar sebebiyle bölgedeki işletmelerin çalışma saatleri biraz farklıdır. Mevsimsel olarak değişen çalışma saatleri için bir ortalama vermemiz gerekirse; sabah 10.00’da açılan restoranlar genelde 16.00-17.00 arası kapanıyorlar. Bu saatler yaz mevsiminde bir miktar esniyor. Bazı restoranlar ise haftanın belli günleri, saat 20.00 sularına kadar kalmayı tercih edebiliyor. Şehir merkezlerinde az sayıda mekân, gece saat 23.00’a kadar açık olabiliyor.
Mağazalar en geç 17.00 gibi kapanırken, alışveriş merkezi tarzındaki mekanlar hafta içi günlerde 20.00-21.00’a, cumartesi günleri 19.00’a, pazar günleri ise 16.00’a kadar açık kalıyorlar.
 

Lapland’ın tehlikeli bölgeleri nereleridir?

 
Lapland’da güvenlik ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamanız mümkün değildir. Kendinizi soğuktan korumanız yeterli olacaktır.
 

Lapland’ın önemli yerlerini gezmek için kaç gün gerekir?

 
Bölgeye dair tecrübe edilmesi gereken her şeyi yaşayabilmeniz için en az 3 gün ayırmanızı öneririz.

Lapland için önemli tarihler nelerdir?

Midnight Sun Film Festival: Haziran ayında, gecesiz günlerde düzenlenen festival, 5 gün boyunca kesintisiz devam eder. Festival süresince 140 ekrandan yaklaşık 28 bin izleyiciye film gösterimi yapılır.
Kalottjazz & Blues Festival: Tornio ve Haparanda bölgelerinde genellikle haziran ayında düzenlenen, Finlandiya ve İsveç ortak yapımı uluslararası bir müzik festivalidir.
Jutajaiset Folklore Festival: Haziran ayında düzenlenen festivalin amacı, Sami kültürünü ve geleneklerini turistlere tanıtmak üzerinedir. Yerel müzisyenler, orkestralar, performanslar ve el sanatları desteklenir.

Lapland’a gitmeden önce bilmeniz gereken 10 şey:


1. Aşırı soğuk nedeniyle telefonların donduğu, çalışmadığı yerler olabiliyor.

2. Kızak serüveninizi kameraya çekmek isterseniz, yanınızda telefondan daha güvenilir bir ekipman bulundurun.

3. Yaz mevsiminde, ormanlık alanların çokluğu sebebiyle çok fazla sinek ve böcek oluyor.

4. Kuzey Işıkları için uyandırma servisleri var. Eğer dilerseniz bütün gece nöbet tutmak yerine, bu hizmete bir miktar para ödeyip uyandırılabilirsiniz.

5. Uçaktan inince üzerinizi yeni iklime göre değiştirecek bir yer bulmak mümkün değil. Bu sebeple uçaktan indiğinizde kıyafetlerinizin soğuğa dayanıklı olduğuna emin olun.

6. Gün içerisinde giydiğiniz kar kıyafetlerinin ertesi güne kuru bir şekilde hazır olabilmesi için odalardaki radyatörlere asın.

7. Turlara çıkarken mutlaka yanınızda su ve enerji verecek yiyecek bir şeyler bulundurun.

8. Araba kiralayarak Lapland’ı gezmeyi planlıyorsanız, benzin konusunda temkinli olun. 50-100 km’de bir benzinci bulabilirsiniz.

9. Kış döneminde gün maksimum 4 saat sürer. Seyahat planınızı, 4 saatlik gündüz sürelerini hesaba katarak yapın.

10. Soğuk ve oldukça pahalı bir ülkeye gidiyorsunuz. Yanınızda mümkün olduğunca termal kıyafet, bu harikalar diyarının tadını çıkarabilmeniz için de yüksek bir bütçe bulundurun.