Bali için vize gerekir mi? Bali'ye vize nasıl alınır?

Bali’ye gitmeden vize almanıza gerek yok. Havaalanı girişinde vizenizi alabiliyorsunuz.

Bali Ngurah Havaalanı'nın kent merkezine uzaklığı nedir?

Bali Ngurah Rai Havaalanı, Kuta şehir merkezine 13 km uzaklıktadır.

Bali'nin Türkiye ile saat farkı ne kadardır?

Bali saati, Türkiye’den 6 saat ileridedir.

Bali'de hava durumu ve iklim nasıldır?

Tropikal iklime sahip Bali’de, yıl boyunca ortalama sıcaklık 30 °C civarındadır. Nisan ve Eylül ayları arası kurak sezon olmasına rağmen; zaman zamanda olsa yağış görülebilir. Ekim ve Mart ayları arası ise, yağışlı dönemdir.

Bali'de kullanılan para birimi nedir?

Bali’de kullanılan para birimi, (Rp) Rupi’dir.

Bali'de genel olarak fiyatlar nasıldır?

Bali'de öğünler büyük, fiyatlar küçüktür. 1 Kahve: Rp 28,549, 1 Kokteyl: Rp 28,549, 2 Kişilik Akşam Yemeği (1 şişe şarap dahil): Rp 525,395, Öğle Yemeği (Kişi Başı): Rp 60,775.

Bali'de restoran ve mağazalar kaça kadar açıktır? Hangi günler kapalıdır?

Bali’de dükkanlar, sabah 09:00-10:00 gibi açılıp; gece saat 23:00 gibi kapanırlar.
Restoranlar ve kafeler ise; birçoğu kahvaltı servisi yaptığından saat 08:00 gibi açılıp, gece 23:00 gibi kapanırlar.
Dükkanlar haftanın her günü açık olduklarından, alışveriş konusunda sıkıntı yaşanmaz.

Bali'nin Tehlikeli Bölgeleri Nerelerdir?

Genel olarak oldukça güvenli bir yer olan Bali’de dikkat edilmesi gereken belli başlı durumlar vardır;
- Uyuşturucu Satıcıları: Denpasar, Kuta ve Gianyar uyuşturucu kaçakçılığının yapıldığı belli başlı bölgelerdir. Bali’de uyuşturucu kaçakçılığı ve hatta uyuşturucu kullanımı yasaktır, cezası ölümdür.
- Dang Humması: Sivrisinekler aracılığıyla geçen bu hastalığın bilinen ve geçerli bir tedavisi yoktur. İshal, baş dönmesi ve mide bulantısı ile kendini gösteren bu hastalıktan korunmanın yolu sivrisineklere karşı korunmaktan geçiyor. Bu belirtilerden herhangi birini kendinizde gördüğünüz anda, en yakın hastaneye başvurmanızda fayda var.
- Kuduz: Bali’de köpekler kutsal olarak kabul edilirler. Bu sebeple şehrin her yerinde serbestçe dolaşan köpek ve köpek grupları görmek mümkündür. Ancak çoğunlukta bakımsız olan bu hayvanlar, maalesef kuduz hastalığını da taşırlar. Sokakta gördüğünüz köpekleri sevmeyin ve özellikle grup halinde dolaşan köpeklerden uzak durun.
- Son yıllarda Bali’nin güney bölümü terörist saldırılarına maruz kalmıştır. Terörle mücadele hiçbir hükümetin kolaylıkla başarabildiği bir şey olmasa da; Endonezya hükümeti bu konuda kalıcı çözümler getirmeye başlamıştır.

Bali'yi gezmek için kaç gün gerekir?

Bali’yi tam anlamıyla görebilmek için, tatilinizi en az 1 hafta olarak ayarlamalısınız.

Bali'de düzenlenen etkinlikler için önemli tarihler nelerdir?

Bali Sanat Festivali: 13 Haziran-11 Temmuz
Pager Wesi (Yaratıcıyı Kutlama Festivali): Kasım ayı boyunca sürer
Bali Uçurtma Festivali: 10-13 Temmuz
Sanur Kasabası Festivali: 12-16 Ağustos
Galungan Seremonisi: Temmuz ayı boyunca devam eden seremonide, insani erdemler ve kötülük arasındaki savaş kutlanır.          
Ubud Yazarlar ve Okuyuclar Festivali: 7-11 Ekim
Bali Caz Festivali: 4-6 Aralık
Pirinç Hasadı Festivali: 1 Mayıs-30 Temmuz
Saka Yeni Yılı Nyepi (Sessizlik Günü): Saka Takvimine göre hesaplanır ve her yıl değişir.
Nyepi Günü: Bali’nin yeni yılıdır ve çok farklı şekilde kutlanır. Balililer, yılbaşını “Sessizlik Günü” olarak kabul ederler ve yılbaşı günü yılın en sessiz günüdür. Tüm yerel halk belirli kurallara uyarak ritüelini gerçekleştirir, o gün Bali’deki tüm yollar boştur ve kimse evden dışarıya çıkmaz.
Ngembak Geni, “Öpücük Festivali”: Nyepi’nin ertesi günüdür ve sadece Sesetan kasabasındaki insanlar tarafından kutlanır.   

Bali'de yapılabilecek aktiviteler nelerdir?

Bali’de alışveriş yapmaktan, yemek yemekten ve gece hayatından çok daha fazlası vardır. Bali, gözünüzle gördüklerinizin dışında keşfedilecek birçok aktivite sunar.
Adanın meşhur su parkında bir gününüzü geçirebilir, tepelik alanları keşfedebilir ya da arazi araçlarıyla ormanların içine yolculuk edebilirsiniz.

Bali’de sörf yapmak çok meşhurdur. Su üstü olduğu kadar, su altıda görülmeye değer olan adada aynı zamanda muhteşem mercan adaları bulunmaktadır. Bir macera sporu olan paraşütlü sörf, özellikle Bali’nin doğu kıyılarında çok popülerdir.

Rafting ise; Bali’deki bir diğer popüler spordur. Ayung’un batı kısmındaki zorlu parkurların yanı sıra; panoramik açıdan çok güzel bir bölge sizi bekler. Rafting rotasında karşılaşacağınız hayvanlar ise, bu aktiviteyi daha da eğlenceli kılar. 

Dalma deneyimi olmayanların bile zevkle katıldığı bir diğer aktivite ise; deniz yürüyüşüdür. Özel olarak tasarlanmış ve oksijen tankına bağlı bir kask giyilerek deniz altına inen ziyaretçiler, deniz altı hayatının büyüleyici manzaralarını deneyimleyebilirler. Deniz Yürüyüşleri, Sanur ve Tanjung Benoa olmak üzere iki ayrı bölgede yapılır.

Bali’ye gitmeden önce mutlaka bilmeniz gereken 12 şey:

1- Saka Yeni Yılında yani Nyepi’de, Bali’ye seyahat edemezsiniz. Saka ay takvimine göre her sene değişen Nyepi’ye göre seyahat planlarınızı yapın.
2- Paranızı bozdururken mutlaka sayarak alın.
3- Alışveriş yaparken mutlaka pazarlık edin.
4- Tapınakları ziyaret ederken kapalı giyisiler giyin.
5- Musluk suyunu içmeyin.
6- Maymun Ormanı'nda gezerken maymunları beslemeye, onları sevmeye çalışmayın.
7- Wifi çoğu yerde bulunmakla beraber, bazı yerlerde ücretlidir.
8- Bali’de adak gelenekseldir ve çok çeşitli şekillerde karşınıza çıkabilir. Sabahları yerlerde göreceğiniz muz yaprağı içindeki pirinç tanelerinin üzerine basmayın.
9- Bali yıl boyunca çok sıcak olduğundan, ince kıyafetler götürün.
10- Kadın ya da erkek tüm Balililer aynı dört isme sahiptir; Wayan, Made, Nyoman veya Ketut. İsimler doğum sırasına göre verilir ve eğer ailenin beşinci bir çocuğu olursa tekrar ilk isim verilir.
11- Genellikle bahşiş bırakmanız beklenmez; ancak siz yine de bırakın.
12- Köpekler, Bali’de kutsal kabul edilirler. Bu sebeple; şehrin hemen her yerinde serbest dolaşan köpekler ve köpek sürüleri görmek mümkündür.