• Sinop Hakkında Genel Bilgiler

    Türkiye’nin en mutlu şehri olarak bilinen, Karadeniz Bölgesi’nin orta kesiminde bulunan Sinop, tarihi ile bu bölgenin en ilgi çeken şehirlerinden biridir. M.Ö. 700’lü yıllarda Milas’tan gelenler tarafından Karadeniz’de kurulan ilk şehir olma unvanı Sinop şehrimize aittir. Şehrin, “Sinop” adını ise Yunan mitolojisine göre güzeller güzeli bir kraliçe olan Sinope’den aldığı söyleniyor. 
     
    Sinop şehri, tarihi boyunca önce uzun bir süreliğine Türklerin, sonrasında ise Rumların kontrolü altına girerek sürekli el değiştirse de en sonunda Fatih Sultan Mehmet tüm Karadeniz ile birlikte Sinop’u da Türk egemenliğine sokmuştur.
     
    Sinop, Türkiye’de trafik ışıklarının bulunmadığı tek şehir olma özelliğini de taşımaktadır. Kentte trafik ışıklarının kullanımı birçok sefer denenmiş ancak bu trafik ışıkları, şoförler arasında kafa karışıklığına ve şehir genelinde kazalara neden oldukları anlaşılınca 1998 yılında Trafik Komisyonu tarafından kaldırılmıştır.
     
    Kendine has güzellikleriyle sizi büyüleyecek bu şehri ziyaret etmek, bir Sinop uçak bileti almak kadar kolay. Şehirde nereler gezilir, neler mutlaka görülmelidir, uçaktan indikten sonra şehirde nasıl ulaşım sağlayacaksınız; sizler için bu kısa rehberde açıkladık.

Sinop Gezilecek Yerler

Hem doğal güzellikleriyle hem de uzak ve yakın geçmişimize ışık tutan yapılarıyla Sinop’ta sizi çekecek birçok unsur bulunuyor. İşte şehrin size hemen bir Sinop uçak bileti aldırtacak güzellikleri:
 
Akliman
Şehir merkezine 9 kilometre mesafede yer alan bir sayfiye yeri olan Akliman, İnceburun ile Hamsilos yolu arasında yer almaktadır. Deniz kenarı olmasından dolayı, huzur içinde vakit geçirmek veya keyifle piknik yapmak istiyorsanız  tercih edebileceğiniz en uygun alanlardandır.
 
İnceburun
Akliman’dan 13, 3 km mesafede bulunan İnceburun, Türkiye’nin en kuzey bölgesi olmak unvanını taşımaktadır. Burada bulunan İnceburun Feneri ise, Türkiye’nin en kuzey ucundan yer alıyor olmasından dolayı ülkenin en çok turist çeken deniz feneri olarak dikkat çekmektedir.
 
Sinop Kalesi
Sinop Kalesi; Roma, Bizans ve Selçuklular döneminde kullanılmıştır. İki ana giriş kapısı ve şehri çevreleyen duvarlarıyla kale, tarih meraklısı ziyaretçilerin odak noktası.
 
Tarihi Sinop Cezaevi
Üç tarafı denizlerle çevrili oluşuyla öne çıkan cezaevi, 1997 yılına kadar toplumdan tecrit edilmek istenen şair, yazar, sanatçı ve politikacılara ev sahipliği yapmıştır. Bu mahkumlar arasında en ünlü olanlardan bir tanesi Sabahattin Ali’dir ve birçok eseri burada geçirmiş olduğu sürede ortaya çıkmıştır. 
 
Sinop Cezaevi’nde yatan bir diğer kaydı tutulan ünlü isimler; Kerim Korcan, Osman Deniz, Refik Halit Karay, Mustafa Suphi, Ahmet Bedevi Kuran, Refi Cevat, Burhan Felek, Hüseyin Hilmi, Osman Cemal Kaygılı ve Zekeriya Sertel’dir. Müzeyi 5 TL karşılığında her gün ziyaret etmeniz mümkündür.
 
Arkeoloji Müzesi
1941 yılında ziyarete açılan Sinop Arkeoloji Müzesi zengin bir koleksiyon sergilemektedir. Tarih meraklılarının ilgisini çekecek ve ailecek keyifli zaman geçirmenize olanak tanıyacak müze, pazartesi günleri hariç ziyarete açıktır ve giriş ücreti 5 TL’dir. 
 
Hamsilos Koyu
Buzul aşındırmalar sonucu oluşan ve bu özelliğiyle dünyanın kendiliğinden oluşan tek koyu olma özelliğini taşıyan Hamsilos Koyu, doğa yürüyüşü ve jeoloji meraklıları için idealdir. Günümüzde balıkçıların fırtınalı havalarda korundukları bir yer olarak da öne çıkmaktadır.
 
Erfelek Şelalesi
Şelale, Sinop ziyaretiniz esnasında mutlaka görmeniz gereken doğal güzelliklerden birisidir.  1997 yılında Erfelek Barajı’nın yapımının başlanmasının ardından açılan yolların ulaşımı kolaylaştırmasından sonra bile, Erfelek Şelalesi’nin bunca yıl bu güzellikle nasıl gizli kaldığı merak konusudur. Toplamda 28 adet şelaleden oluşan bu harika doğa eserini mutlaka görmelisiniz. Belediyenin bünyesinde olan şelalaye giriş ücretlidir. Şelale çevresinde kamp alanları da bulunmaktadır.
 
İster tarihi cezaevini, ister muntazam Erfelek Şelale’sini ziyaret etmek isteyin, Sinop size harika turistik imkanlar sunacak. Gözünüz bu zorlu ama güzel coğrafyadan korkuyorsa endişelenmeyin, şehri uçakla ziyaret ederek tüm bu noktaları en konforlu şekilde gezebilirsiniz. Sinop uçak biletinizi önceden ayırt ederek de bu konforu en uygun fiyatlarla yaşamanız mümkün.

Sinop'a Nasıl Gidilir?

Sinop’a hem kara yoluyla hem de uçakla ulaşmak mümkündür. Ancak şehri hava uçak ile ziyaret etmek en pratik seçim olacaktır. Sinop Havalimanı şehir merkezine 8 kilometre mesafededir, bu yüzden de uçaktan iner inmez dilediğiniz yere oldukça hızlı bir şekilde gidebilirsiniz. Eğer aktarmasız bir Sinop uçak bileti almak istiyorsanız tek seçiminiz İstanbul’dan kalkan bir uçak için bilet almak olacaktır.
 
Diğer büyük şehirlerden ise İstanbul aktarmalı Sinop uçak biletleri bulmanız mümkündür. İstanbul – Sinop arası uçak ile yaklaşık 1 saat 15 dakika sürmektedir. Sinop Havalimanı’ndan şehir merkezine ve aynı şekilde şehir merkezinden havalimanına ulaşım minibus, taksi ve transfer araçlarıyla sağlanabilmektedir. Bu araçları uçaktan iner inmez kullanmak ve havaalanında beklememek istiyorsanız, Sinop uçak biletinizi alırken ilgili sefer saatlerini incelemenizi öneriyoruz.
 
Sinop Havalimanı’na aktarmasız olarak yurt dışından uçak inmemektedir. Dünyanın herhangi bir yerinden İstanbul aktarmalı olarak Sinop uçak bileti temin ederek şehri ziyaret etmeniz mümkündür.
 
Sinop’ta Şehir İçi Ulaşım
Sinop şehir içi ulaşımı büyük ölçüde minibüsler ile sağlanmaktadır. Küçük bir şehir olduğun için mesafeler birbirine oldukça yakındır ve ulaşım konusunda pratik çözümler mevcuttur.
 
Sinop otogarı şehir merkezine 6 kilometre mesafededir. Minibüse binmeyi tercih etmezseniz, yolculuk yapacağınız otobüs firmalarının ücretsiz servislerinden de yararlanabilirsiniz.  Minibüslere ilave olarak şehir içinde uygun fiyatlı taksiler veya kiralık özel otomobiller ile de seyahat etmeyi deneyebilirsiniz.

 

Sinop Havalimanı & Sinop Hava Durumu

booked.net